Shuai Jiao & Shoubo NL

Nieuws

Nouvelles

Officiële Groepsfoto 7 mei 2022

(Groepsfoto) Na een periode van 2 jaar met beperkte mogelijkheden vond op zaterdag 7 mei in Ternat, Belgie weer een stage Shuai Jiao plaats o.l.v. Meester Yuan Zumou. De organisatie lag in handen van Shoubo.be. Met een viertal leden nam onze school deel aan de stage

Jiao (Chinees worstelen/takedown) is één van de componenten van alle Wushu stijlen. Shuai Jiao ofwel het Chinees worstelen is de oudste gevechtskunst die in de Chinese geschiedenis kan teruggevonden worden. Het is de krijgskunst van de werptechnieken en de lijf-aan-lijf gevechten. Shoubo is een moderne variant van het traditionele Shuai Jiao, waar trappen, stoten en afweertechnieken werden aan toegevoegd.

Meester Yuan Zumou is de bron van het Shuai Jiao in Europa en de ontwikkelaar van de Chinese gevechtsport Shou Bo. In 1985 vestigde hij zich in Frankrijk, waar hij tot op heden nog steeds Shuai Jiao-atleten vormt en stages geeft. Hij organiseerde tevens talrijke internationale wedstrijden en gaf o. a. demonstraties op het Krijgskunsten Gala te Bercy. Grootmeester Yuan Zumou groeide wereldwijd uit als een autoriteit in het Shuai Jiao.

Stage-Yuan-Zumou-07.05.2022-nl2

De Chinese krijgskunst van de werptechnieken

 

© 2022 Shuai Jiao NL | Kruislaan 51 – 1601 PK Enkhuizen | info@shuaijiaonederland.nl | AVG Privacy | Webdesign Ethan & Eliyah