Deelname Shoubo/Shuai Jiao stage Rouen, Frankrijk

by | okt 10, 2023

Shoubo Stage groep Rouen Frankrijk

Een tweetal atleten van de Shuai Jiao school uit Enkhuizen zijn in het weekend van 6, 7 & 8 oktober afgereisd naar Rouen, Frankrijk. Shoubo Normandie organiseerde hier een 2 daagse stage met als speciale gast Maître Yuan Zumou. Maître Yuan Zumou is een pionier van het Shuai Jiao in Europa. 

Het Chinees worstelen (Shuai Jiao) maakt een opmars in Europa en tijdens deze stage werd er gewerkt vanuit “Xian Bo”. Xian Bo is trainen met een partner zonder gebruik te maken van een vest. In plaats daarvan draagt men een T-shirt. De focus komt zo bij de beoefenaars te liggen op een juiste technische uitvoering in plaats van fysieke kracht. Het te vaak willen grijpen van het vest word gebruikt als de beoefenaar de techniek verkeerd inzet. Er waren naast Nederland nog atleten uit België en Parijs aanwezig. 

Shuai Jiao is een worstelsport die geschikt is voor iedereen ongeacht ervaring. In Enkhuizen worden hier elke maandagavond training in gegeven. Voor wie interesse heeft en eens een proefles wilt komen proberen kun je telefonisch 06-45774097 of via Whatsapp contact opnemen met Richard van Ark. Wij hanteren in de school een leeftijdgrens vanaf 16 jaar. Voor een proefles heb je niet meer nodig dan een korte broek en T-shirt.

Copyright © 2024 Shuai Jiao Nederland | Privacy | Disclaimer | Alle rechten voorbehouden | Onderdeel van de Van Ark Kungfu Academie & richardvanark.com